Flexco Transport

Samen sterk is verbinding zoeken en werken aan een toekomst.
 

Warehousing

U kunt bij ons terecht voor gecertificeerde opslag en handling van food (bio) en non-food. Ons magazijn van ruim 3.000m2 bevindt zich in Rotterdam, ideaal gesitueerd tussen de havens van Rotterdam, Antwerpen en Moerkijk en op steenworp van Rotterdam Airport.

Wij beschikken over 1.800 palletplaatsen ‘droge’ opslag en 1.800 palletplaatsen gekoelde opslag (8-10 ºC). Dankzij ons Warehouse en Transport Management Systeem is traceerbaarheid (traceability) van uw producten gegarandeerd en bent u continu en realtime op de hoogte van de voorraad en logistieke bewegingen. Naast order picking bieden wij ook een aantal Value Added Services, zoals bemonsteren, labelen en gasmetingen.

Onze flexibiliteit ligt verankerd in onze kleinschaligheid: laagdrempelige communicatie en korte lijnen maken het mogelijk te denken in maatwerk en oplossingen. Wij voldoen aan de strengste eisen op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne, beveiliging en veiligheid met oa ISO9001, SKAL, en BRC certificering.

Inbound & outbound

Inkomende goederen registeren en inspecteren wij voor beheer in ons magazijn. Dit is geautomatiseerd in ons Warehouse Management Systeem dat voorraad realtime inzichtelijk en traceerbaar maakt. Een greep uit onze inbound-diensten:

 • het lossen en palletiseren van goederen, strippen van container
 • controleren van de goederen op schade, indien nodig herverpakken
 • registratie van serienummers, batchnummers en indien van toepassing expiratiedatum
 • labelen, stickeren, sealen

Onze kleinschaligheid maakt het mogelijk maatwerk te bieden in de verwerking van uw orders. Uiteraard bieden we picking principes als first in, first out, etc. Uitgaande goederen worden na registratie vervoerd naar de eindbestemming. Middels ons Transport Management Systeem is Track & Trace altijd beschikbaar. Wij maken gebruik van crossdocking om transport zo efficiënt en dus goedkoop mogelijk te laten verlopen.

Droge opslag

Wij beschikken over 1800 palletplaatsen voor droge opslag die plaatsvindt in stellingen, op shelves en op grondlocaties. Opslag kan zowel op pallets als in bulk. Inkomende en uitgaande droge goederen worden door ons Warehouse Management Systeem geregistreerd. Uw producten zijn dan ook volledig traceerbaar en uw voorraadstatus is altijd up-to-date. Wij bieden orderpicking op pallet- én op stukniveau en compleet voorraadbeheer: vendor managed of first in first out, waarbij u controle houdt over houdbaarheidscycli.

Opslag biologische producten

Gecertificeerde biologische opslag is voor producenten van biologische producten een vereiste om het belangrijke EKO-keurmerk te mogen dragen. Wij beschikken over de Skal-certificering om biologische opslag aan te mogen bieden.

Koelopslag

Ook de opslag van temperatuurgevoelige producten zoals zuidvruchten en noten is mogelijk. We hebben ruim 1800 gekoelde palletplaatsen tot onze beschikking die tot 8ºC gekoeld kunnen worden. Om een zo constant mogelijke temperatuur te waarborgen, houden wij de aanvoerlijnen kort door middel van aparte docking stations.

Onze activiteiten zijn gecertificeerd volgens ISO9001 (kwaliteitsmanagement), BRC (voedselveiligheid) en SKAL (bio controle).

Value Added Logistics

Naast onze basisdiensten transport en warehousing bieden we ook een aantal Value added services. Dit betekent dat we een complete logistieke afhandeling van uw order kunnen verzorgen. Zo worden producten bijvoorbeeld voorzien van een verpakking, geregistreerd met pakbonnen en vervoerd (incl Track & Trace) naar eindbestemming. Deze activiteiten worden uitgevoerd door zeer ervaren teams aan de hand van processen die we vooraf samen met u vaststellen.

Tot de mogelijkheden behoort:

 • verzorgen gasmetingen in container
 • bemonsteren verpakte voedingsmiddelen
 • sorteren, groupage, verpakken, sealen
 • stickeren en labelen
 • verzending EDI berichten
 • voorraadbeheer
 • crossdocking
 • douane- en entrepotactiviteiten
 • korte lijntjes gedurende het hele logistieke proces

Het bovenstaande overzicht geeft een indruk van wat we voor u kunnen betekenen. Onze flexibiliteit ligt verankerd in onze kleinschaligheid: laagdrempelige communicatie en korte lijnen maken het mogelijk te denken in maatwerk en oplossingen. Neem vooral contact met ons op, wij kunnen u ondersteunen bij vrijwel iedere speciale handeling in uw logistieke proces.

Douane & entrepotactiviteiten

Wij zijn AEO gecertificeerd en wij transporteren goederen van onze opdrachtgevers van waar dan ook ter wereld naar Nederland. Dit kan zijn over zee (short sea en deep sea), door de lucht, over de weg en over rails. Uiteraard verzorgen wij het gehele transport, dus ook vanaf de Havens van Rotterdam, Amsterdam, Moerdijk of Antwerpen naar ons magazijn in Rotterdam en afhankelijk van uw instructies nemen we de goederen in opslag of transporteren we naar de eindbestemming. Onze douane-experts nemen eventuele bijkomende douane-afhandelingen voor hun rekening.

In Zwolle zorgen wij voor verdere behandeling zoals het strippen en palletiseren van containers. Nabehandeling van goederen voeren wij naar uw wens uit, denk aan: sorteren, groupage, stickeren, bemonsteren of sealen.

 
E-mailen
Bellen